“Oamenii cresc Oameni” a pornit initial la drum prin proiectul "Echilibru socio-profesional – sprijin inovativ pentru mamele din regiunea București-Ilfov" al Asociației pentru Educație și Natură și al partenerului International Consulting Expertise.

Ideea acestui proiect a pornit de la dorința de schimbare în bine a societății românești și de implicare personală a câtorva tineri (și mai puțin tineri :) ) profesioniști români în domeniul managementului, consultanței, trainingului și psihologiei.  Ne-am dorit și ne dorim această schimbare în bine pentru noi și copiii nostri, dar și pentru cei din jurul nostru care rezonează cu aceste idei. Cum procesul de schimbare începe cu primul pas - dezghețarea (“defreezing”, Lewin) și acest prim pas are nevoie de o situație, eveniment sau energie extrem de puternice pentru a genera mișcarea din starea inițială de echilibru personal(status quo) spre starea finală dorită (“refreezing”), căutările noastre și-au găsit răspunsul în educația parentală și iubirea pentru copii a părinților. Din iubire pentru copii lor și pentru binele copiilor lor, în cadrul bine gândit al educației parentale, părinții acceptau să facă schimbări incredibile în viețile lor, de necrezut și chiar imposibile în oricare alte condiții.  Această idee a fost baza de pornire a proiectului, apoi dezvoltându-se planul proiectului cu adaptarea acestuia la conditiile de finantare regionale ale Programului POS DRU.

Proiectul a fost finanțat în perioada mai 2014-august 2015, prin contractul POSDRU/152/6.3/G/134055,  în cadrul axei prioritare nr. 6 „Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.3. „Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”.

Obiectivul general al proiectului "Echilibru socio-profesional – sprijin inovativ pentru mamele din regiunea București-Ilfov" a fost și este dezvoltarea și promovarea principiului egalității de șanse si de gen in societatea româneasca, odată cu eliminarea practicilor/percepțiilor discriminatorii referitoare la posibilitatea ca femeile, în general, și mamele, în special, sa poată îndeplini un dublu rol si, astfel, sa  sa poată îmbina in mod armonios viața profesionala si viata familiala. Prin obiectivele și activitățile sale, proiectul contribuie la:

-  dezvoltarea încrederii in sine si consolidarea carierei pentru femeile care se confrunta cu riscul de a fi discriminate din punct de vedere socio-profesional din cauza îndatoririlor familiale (îngrijire copii) - 180 de mame din regiune au participat la cursuri de Dezvoltare personala (coaching) si Comunicare non-violenta ;

-  creșterea oportunităților de angajare pentru femei, inclusiv pentru femeile care nu au avut acces la formare profesională și educație de calitate și/sau care sunt inactive profesional - 270 de femei au fost calificate profesional în meseria de babysitter prin cursuri cu durata de 360 ore (psihologie, pedagogie, nutriție, puericultură, limba română și limba engleză, științe și tehnologie, competențe sociale și civice, teatru, pictură și modelaj, folosirea tehnologiei informației , antreprenoriat etc.);

- conștientizarea societății civile și în special a angajatorilor publici și privați cu privire la principiul egalității de șanse si de gen și la accesul egal pe piața muncii, cu scopul de reduce practicile discriminatorii la locul de muncă, dar și în societate.

In prezent continuăm organizarea de evenimente și seminarii de educație și dezvoltare personală și profesională pentru părinți și profesioniștii implicați în educația copiil0r (bone).

Pagina noastră de social media și site-ul nostru conțin informații și mini cursuri de informare  (psihologie, educație parentala, educația copiilor, nutriție etc. ). Probono transmitem cererile de angajare bone primite către întreaga bază de date a bonelor calificate prin cursurile noastre, urmând ca acestea și părinții să decidă singuri în privința colaborării lor. Mai nou, am inițiat și dezvoltarea unor module de informare și educare parentală pentru tați, valorile și principiile educaționale ale ambilor părinți și compatibilizarea acestora fiind esențiale pentru creșterea armonioasă a copiilor.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi de atâția ani și speram să creștem în continuare, împreună,  Oameni !