banda UE

Investește în oameni! Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Cum e să crești un copil care e diferit de tine în mod fundamental? În această prelegere emoționantă, Andrew Solomon împărășește ce a învățat de la zeci de părinți cărora le-a adresat aceeași întrebare: care e granița între iubire necondiționată și acceptare necondiționată?

http://goo.gl/NFjnTI

Un experiment simplu care ilustrează modul în care conduita adulților semnificativi influențează dezvoltarea socio-emoțională a copiilor și modul în care aceștia reacționează în situații nefamiliare.

http://goo.gl/JcngYt

Psihologul Alison Gopnik prezintă o serie de experimente care oferă informații interesante despre dezvoltarea cognitivă și socio-emoțională timpurie.

http://goo.gl/Bx4ih5

În clipul de mai jos puteți viziona mai mulți copii dispuși să împartă un sandviș cu alt copil de aceeași vârstă. Acest comportament este un indicator al unei bune dezvoltări socio-emoționale.

http://goo.gl/RCMrdP

Accesând linkul de mai jos veți putea observa copii între 18 și 36 de luni oferind din proprie inițiativă ajutor adulților. Clipul a fost realizat de cercetătorii de la Institutul de Antropologie Max Planck, în cadrul unor studii experimentale privind comportamentul altruist la copii mici și cimpanzei.

http://goo.gl/xa6LJ7

De ce sunt adolescenții atât de impulsivi și dificili? Sarah-Jayne Blakemore, expert în neuroștiințe, compară cortexul adult cu cortexul la vârsta adolescenței, pentru a demonstra că multe dintre manifestările comportamentale caracteristice acestei vârste sunt cauzate de dezvoltarea cerebrală.

http://goo.gl/6QOXI6

Intr-o astfel de afacere, parintii se unesc pentru a imparti ingrijirea copiilor unii cu altii, fara niciun transfer de bani intre ei. 2 parinti povestesc cum au pornit ei o astfel de afacere … Bonele pregatite prin cursurile Oamenii cresc oameni pot aplica toate conceptele invatat la cursul de abilitati antreprenoriale … atunci chiar au existat idei de asociere intre bone pentru a initia afaceri asemanatoare .

https://youtu.be/p-4cCwLCUDU

Cercetătorii de la Universitatea Yale prezintă o serie de experimente care arată că bebelușii sunt capabili să facă diferența dintre un comportamen prosocial și un comportament antisocial de la o vârstă foarte mică.

http://goo.gl/d9Gfay

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro