banda UE

Investește în oameni! Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Un experiment simplu care ilustrează modul în care conduita adulților semnificativi influențează dezvoltarea socio-emoțională a copiilor și modul în care aceștia reacționează în situații nefamiliare.

http://goo.gl/JcngYt

În clipul de mai jos puteți viziona mai mulți copii dispuși să împartă un sandviș cu alt copil de aceeași vârstă. Acest comportament este un indicator al unei bune dezvoltări socio-emoționale.

http://goo.gl/RCMrdP

De ce sunt adolescenții atât de impulsivi și dificili? Sarah-Jayne Blakemore, expert în neuroștiințe, compară cortexul adult cu cortexul la vârsta adolescenței, pentru a demonstra că multe dintre manifestările comportamentale caracteristice acestei vârste sunt cauzate de dezvoltarea cerebrală.

http://goo.gl/6QOXI6

Cercetătorii de la Universitatea Yale prezintă o serie de experimente care arată că bebelușii sunt capabili să facă diferența dintre un comportamen prosocial și un comportament antisocial de la o vârstă foarte mică.

http://goo.gl/d9Gfay

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro